Ders Kodu | Ders Adı | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
TB5008 | BAKLAGİL GIDA ÜRÜNLERİNE GİRİŞ VE GENETİK İLERLEME | 3,00 | 0,00 | 0,00 | 3,00 | 8,00 |
Dersin Dili | : | Türkçe |
---|---|---|
Dersin Seviyesi | : | Yüksek Lisans |
Dersin Tipi | : | Seçmeli |
Ön Koşullar | : | Yok |
Dersin Amacı | : | Bu ders, baklagiller hakkında detaylı bilgi, onların insanlık için önemi ve çeşitli baklagil bitkilerinde yapılan genomik ilerlemeler hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlamaktadır. |
Dersin İçeriği | : | Baklagillere giriş ve önemi, Fasulyeye giriş ve yetiştiriciliğinde ilerleme, Soya fasulyesine giriş ve yetiştiriciliğinde ilerleme,Nohuta giriş ve nohut yetiştiriciliğinde ilerleme, Bezelyeye giriş ve yetiştiriciliğinde ilerleme, Mercimeğe giriş ve yetiştiriciliğinde ilerleme, Börülceye giriş ve börülce yetiştiriciliğinde ilerleme Baklagiller germplazmının mevcut durumu ve korunması |
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | : | 1. Legume Genomics: Methods and Protocols. Eds: Jain M and Garg R. Humana Press; 2020. 2. Legumes in the omic era. Eds: Gupta DS, Gupta S, Nadarajan N. Springer; 2014. 3. http://sci-hub.tw/10.1007/978-1-0716-0235-5 4. http://sci-hub.tw/10.1007/978-1-4614-8370-0 |
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri | : | Slide, Powerpoint |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | : | YOK |
Dersi Veren Öğretim Elemanları | : | Doç. Dr. Muhammad Azhar Nadeem |
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları | : | Yok |
Dersin Verilişi | : | Makale |
En Son Güncelleme Tarihi: | : |
Ders Kodu | Ders Adı | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
---|
Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Hazırlık Bilgileri | Öğretim Metodları | |
---|---|---|---|---|---|
1.Hafta | *Baklagillere giriş ve önemi |
||||
2.Hafta | *Fasulyeye giriş |
||||
3.Hafta | *Fasulye yetiştiriciliğinde ilerleme |
||||
4.Hafta | *Soya fasulyesine giriş |
||||
5.Hafta | *Soya fasulyesi yetiştiriciliğinde ilerleme |
||||
6.Hafta | *Nohuta giriş ve nohut yetiştiriciliğinde ilerleme |
||||
7.Hafta | *Ara Sınav |
||||
8.Hafta | *Bezelyeye giriş |
||||
9.Hafta | *Bezelye yetiştiriciliğinde ilerleme |
||||
10.Hafta | *Mercimeğe giriş |
||||
11.Hafta | *Mercimek yetiştiriciliğinde ilerleme |
||||
12.Hafta | *Börülceye giriş ve börülce yetiştiriciliğinde ilerleme |
||||
13.Hafta | *Baklagiller germplazmının mevcut durumu ve korunması |
||||
14.Hafta | *Final Sinav |
Aktiviteler | Sayı | Süresi(Saat) | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Vize / Midterms | 1 | 22,00 | 22,00 |
Ödev / Assignment | 1 | 15,00 | 15,00 |
Final / Final | 1 | 25,00 | 25,00 |
Teorik Ders Anlatım / Theoretical Lecturing | 14 | 3,00 | 42,00 |
Final Sınavı Hazırlık / Preparation for final | 1 | 20,00 | 20,00 |
Ara Sınav Hazırlık / Preparation for midterm | 1 | 20,00 | 20,00 |
Ders Sonrası Biresysel Çalışma / Individual study after lecture | 6 | 14,00 | 84,00 |
Toplam : | 228,00 | ||
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : | 8 | ||
AKTS : | 8,00 |
P.Ç. 1 | P.Ç. 2 | P.Ç. 3 | P.Ç. 4 | P.Ç. 5 | P.Ç. 6 | P.Ç. 7 | P.Ç. 8 | P.Ç. 9 | P.Ç. 10 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ö.Ç. 1 | 3 | 3 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 |
Ö.Ç. 2 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 |
Ö.Ç. 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 3 |
Ö.Ç. 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 |
Ö.Ç. 5 | 4 | 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 5 |