Ders Kodu | Ders Adı | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
TB5020 | SEBZELERDE TOHUM UYGULAMALARINDAKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELER | 3,00 | 0,00 | 0,00 | 3,00 | 8,00 |
Dersin Dili | : | Türkçe |
---|---|---|
Dersin Seviyesi | : | Yüksek Lisans |
Dersin Tipi | : | Seçmeli |
Ön Koşullar | : | Yok |
Dersin Amacı | : | Sebze tohumculuğu endüstrisinin dünya ve Türkiye’deki durumu, yapısı ve özellikleri; tohum morfolojisi ve gelişimi, tohumluk üretiminde temel prensipler, tohum işleme ve depolama teknolojileri ile türlere göre sebze tohumluk üretim yöntemleri amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | : | Sebze tohumculuğu endüstrisinin Türkiye´deki ve dünyadaki durumu ile geçirdiği aşamalar, Tohumlarda çimlenme ve canlılık, Sebze tohum üretimin temel ilkeleri, Solanaceae familyası sebzelerinde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler, sebzelerde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler |
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | : | 1. Desai, B.B., (2004). Seeds Handbook: Biology, Production, Processing and Storage. 2. Şehirali, S., (1997). Tohumluk ve Teknolojisi. Fakülteler Matbaası, İstanbul, 422 s. |
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri | : | sunum, kitap |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | : | yok |
Dersi Veren Öğretim Elemanları | : | Dr. İbrahim Mancak |
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları | : | yok |
Dersin Verilişi | : | sunum, kitap |
En Son Güncelleme Tarihi: | : |
Ders Kodu | Ders Adı | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
---|
Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Hazırlık Bilgileri | Öğretim Metodları | |
---|---|---|---|---|---|
1.Hafta | *Sebze tohumculuğu endüstrisinin Türkiye´deki ve dünyadaki durumu ile geçirdiği aşamalar |
||||
2.Hafta | *Tohum morfolojisi ve gelişimi |
||||
3.Hafta | *Tohumlarda dormansi ve dormansinin kırılması için uygulamalar |
||||
4.Hafta | *Tohumlarda çimlenme ve canlılık |
||||
5.Hafta | *Sebze tohum üretimin temel ilkeleri |
||||
6.Hafta | *Solanaceae familyası sebzelerinde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler |
||||
7.Hafta | *Ara Sınav |
||||
8.Hafta | *Cucurbitaceae familyası sebzelerinde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler |
||||
9.Hafta | *Legüminaceae familyası sebzelerinde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler |
||||
10.Hafta | *Cruciferae familyası sebzelerinde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler |
||||
11.Hafta | *Alliaceae familyası sebzelerinde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler |
||||
12.Hafta | *Compositae familyası sebzelerinde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler |
||||
13.Hafta | *Umbelliferae familyası sebzelerinde tohum uygulamaları ve teknolojik gelişmeler |
||||
14.Hafta | *Final Sınavı |
Aktiviteler | Sayı | Süresi(Saat) | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Vize / Midterms | 1 | 22,00 | 22,00 |
Ödev / Assignment | 1 | 10,00 | 10,00 |
Final / Final | 1 | 20,00 | 20,00 |
Ders Sonrası Biresysel Çalışma / Individual study after lecture | 6 | 14,00 | 84,00 |
Final Sınavı Hazırlık / Preparation for final | 1 | 15,00 | 15,00 |
Ara Sınav Hazırlık / Preparation for midterm | 1 | 15,00 | 15,00 |
Seminer / Seminar | 1 | 22,00 | 22,00 |
Teorik Ders Anlatım / Theoretical Lecturing | 14 | 3,00 | 42,00 |
Toplam : | 230,00 | ||
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : | 8 | ||
AKTS : | 8,00 |
P.Ç. 1 | P.Ç. 2 | P.Ç. 3 | P.Ç. 4 | P.Ç. 5 | P.Ç. 6 | P.Ç. 7 | P.Ç. 8 | P.Ç. 9 | P.Ç. 10 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ö.Ç. 1 | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 |
Ö.Ç. 2 | 3 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Ö.Ç. 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | 3 | 2 | 4 | 2 |
Ö.Ç. 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 3 | 3 | 5 | 2 |
Ö.Ç. 5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 |