Ders Kodu | Ders Adı | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
TB5099 | ALTERNATİF YEMEKLİK BAKLAGİL TÜRLERİ VE TARIMI | 3,00 | 0,00 | 0,00 | 3,00 | 8,00 |
Dersin Dili | : | Türkçe |
---|---|---|
Dersin Seviyesi | : | Yüksek Lisans |
Dersin Tipi | : | Seçmeli |
Ön Koşullar | : | Yok |
Dersin Amacı | : | Baklagiller familyasında yer alan yemeklik tane baklagiller dışındaki alternatif yemeklik baklagil türlerinin yer aldığı familyalar ile bu familyalara ait alt familyada yer alan alternatif baklagil türlerini tüm morfolojik, agronomik ve ekolojik özelliklerini tanıtmaktır. |
Dersin İçeriği | : | Dünyada ve ülkemizde ekonomik öneme sahip olan alternatif yemeklik baklagillerin ekolojisi, iklim istekleri, tarım teknikleri, toprak hazırlığı ekim bakım gübreleme gibi kültürel uygulamalar, döllenme ve çiçeklenme biyolojileri, kullanılan ıslah yöntemleri ana hatlarıyla dersin konularını oluşturmaktadır. |
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | : | 1-Summerfield, R.J., Roberts, E.H. 1985. Grain Legume Crops. Collin Perofeessional and Technical Books, London. 2-Duce, J.A. 1981. In Handbook of Legumes of World Ekonomim Importance. New York: Plenum, 191-195p. 3-Smartt, J. 1999. Grain Legume Crop, Evoluation and Genetic Resources, Cambridge University. 4-Değişik kaynaklardan yararlanılarak hazırlanmış ders notları. |
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri | : | Konu ile ilgili gerekli arazi ve laboratuvar çalışmaları |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | : | Bilimsel çalışmalar ve makaleler |
Dersi Veren Öğretim Elemanları | : | Prof. Dr. Ömer Sözen |
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları | : | Yok |
Dersin Verilişi | : | Ders dönemi boyunca gerekli teorik bilgi öğrenciye aktarılır. |
En Son Güncelleme Tarihi: | : | 2.01.2023 15:35:11 |
Ders Kodu | Ders Adı | Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Yerel Kredi | AKTS |
---|
Teorik | Uygulama | Laboratuvar | Hazırlık Bilgileri | Öğretim Metodları | |
---|---|---|---|---|---|
1.Hafta | *Baklagillerin taksonomideki yeri ve genel özellikleri |
||||
2.Hafta | *Mimosoideae, Caesalpinioideae, Papilionoideae alt familyalarının genel özellikler |
||||
3.Hafta | *Ülkemiz doğal florasında bulunan baklagil türleri ve gen merkezleri |
||||
4.Hafta | *Ülkemizde tarımı yapılan yemeklik baklagillerin mevcut durumu |
||||
5.Hafta | *Ülkemizde tıbbi ve süs bitkisi olan baklagiller |
||||
6.Hafta | *Vize. |
||||
7.Hafta | *Dünyada tarımı yapılan alternatif Phaseolus türlerinin genel özellikleri, ekolojik istekleri ve kullanım şekilleri |
||||
8.Hafta | *Dünyada tarımı yapılan alternatif Cicer türlerinin genel özellikleri, ekolojik istekleri ve kullanım şekilleri |
||||
9.Hafta | *Dünyada tarımı yapılan alternatif Lentil türlerinin genel özellikleri, ekolojik istekleri ve kullanım şekilleri |
||||
10.Hafta | *Dünyada tarımı yapılan alternatif Vigna türlerinin genel özellikleri, ekolojik istekleri ve kullanım şekilleri |
||||
11.Hafta | *Dünyada tarımı yapılan alternatif Pisum türlerinin genel özellikleri, ekolojik istekleri ve kullanım şekilleri |
||||
12.Hafta | *Yem olarak kullanılabilecek türlerin tanınması |
||||
13.Hafta | *Ülkemiz ekolojik şartlarında hangi baklagil bitkileri uygundur? |
||||
14.Hafta | *Final. |
Aktiviteler | Sayı | Süresi(Saat) | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Vize / Midterms | 1 | 22,00 | 22,00 |
Final / Final | 1 | 20,00 | 20,00 |
Ödev / Assignment | 1 | 10,00 | 10,00 |
Ders Sonrası Biresysel Çalışma / Individual study after lecture | 6 | 14,00 | 84,00 |
Seminer / Seminar | 1 | 22,00 | 22,00 |
Teorik Ders Anlatım / Theoretical Lecturing | 14 | 3,00 | 42,00 |
Ara Sınav Hazırlık / Preparation for midterm | 1 | 15,00 | 15,00 |
Final Sınavı Hazırlık / Preparation for final | 1 | 15,00 | 15,00 |
Uygulama / Pratik Sonrası Biresysel Çalışma / Individual study after Application / Practice | 1 | 2,00 | 2,00 |
Toplam : | 232,00 | ||
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : | 8 | ||
AKTS : | 8,00 |
P.Ç. 1 | P.Ç. 2 | P.Ç. 3 | P.Ç. 4 | P.Ç. 5 | P.Ç. 6 | P.Ç. 7 | P.Ç. 8 | P.Ç. 9 | P.Ç. 10 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ö.Ç. 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |
Ö.Ç. 2 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 |
Ö.Ç. 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 |
Ö.Ç. 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 |
Ö.Ç. 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 |